Keramik


Nyhagens Trädgård och plantskola -

den lilla plantskolan med det stora utbudet

 Keramik och kurser / Föredrag

Pergolan


All keramik är handgjord i vår verkstad och därför unik. Materialet är stengods.

 

Om du vill ha ett unikt föremål till din trädgård, eller kanske en skylt till din verksamhet, så kan vi göra stengods mosaiker, skyltar och liknande utifrån dina önskemål!

Kontakta oss med förfrågningar, givetvis kan vi lämna en offert.

Maila era förfrågningar eller ring oss. 

 

Vi erbjuder även kurser av olika slag.


VÅRENS KERAMIKKURSER!
Ett litet julklappstips kanske 🙂


Nu är det dags att anmäla sig på vårens keramikkurs. Dessa kurser brukar vara väldigt omtyckta och populära så var snabb i vändningarna om ni ska få en plats.


Vi kommer ha kursstart vecka 3 (som startar med 15 januari 2024) och kommer köra preliminärt dagarna måndag till torsdag och söndagar.
Vissa dagar kan komma flyttas framåt pga. föredrag och inköpsresor men det löser vi när allt startat.
Tid: Kl. 18:00-20:00.


10 tillfällen. Max antal personer per kväll 7 st.
Keramikkurs, här får du lära dig olika skulpturtekniker och skapa vackra prydnadsföremål till hem och trädgård. Vi kommer göra föremål som uppläggningsfat, fågelbad, spiror till växtstöd, mosaiker, krukor med mera. Även denna kurs kommer att få prova på att dreja om ni vill.


De som fortsätter från höstens kurs kommer lära sig mer om dekor- och byggtekniker och få möjlighet att prova nya material.
Antalet deltagare blir se ovan, först till kvarn gäller.


Kursavgift 2.500 kr, faktura kommer skickas ut innan kursstart.


Materialavgift 70 kr/kg, för leran i det priset ingår:
- Skröjbränning
- Glasering
- Glasyrbränning.


Materialavgiften faktureras efter att kursen avslutats.


Skicka svar med:
Namn och postadress, telefonnummer samt önskad kväll i veckan (ange gärna flera om ni kan så vi kan pussla ihop ett bra schema.


Önskar ni gå med en kompis ange detta så ska vi sätta er på samma kväll), så skickar vi mer kursinfo samt faktura, anmälan snarast. Anmälan är bindande.


Ha en fortsatt trevlig höst/vinter!
Vänliga hälsningar
Sara och Magnus


-------------


Är ni sugna att gå kurs med Sara kontakta oss på info@brenne.se 


10 veckors kurs, körs höst och vårvinter. 

Keramikkurs, här får du lära dig olika skulpturtekniker och skapa vackra prydnadsföremål till hem och trädgård. Vi kommer göra föremål som uppläggningsfat, fågelbad, spiror till växtstöd, mosaiker, krukor med mera.

 

Antalet deltagare blir 8st per kursdag, först till kvarn gäller.

 

Materialavgiften faktureras efter att kursen avslutats.


Priserna är inklusive moms.Övriga kurser

  • Intresserad av att ha en trädgårdskurs i din egen trädgård där hemma? Vi erbjuder en halvdag i din trädgård där vi går igenom skötsel av befintliga växter, råd, förslag till ändringar mm. Hör av er om ni vill ha mer information.


Föredrag!

Trädgårdsföreningar och sällskap eller andra föreningar eller företag som önskar föreläsning under vinterhalvåret eller annan del av året eller för bokning av guidning i trädgården ta kontakt med oss för förslag på föreläsning och bokning av dag.

Hög tid att boka oss då kalendern brukar fyllas på snabbt och ni vill inte missa ett föredrag med härliga inspirerande bilder.


Vad sägs om följande titlar på föredrag att välja mellan:Gynna pollinerande insekter.

Ett föredrag om hur vi jobbar i vår trädgård med att gynna biologisk mångfald, med fokus på vilda pollinerande insekter. Här visar jag exempel på kombinationer av ängsväxter och perenner som kan fungera både som foderväxter och ge pollen samt nektar under hela växtsäsongen. Jag går även igenom blommande buskar och träd som både ger föda och skyddar mot vind vilket uppskattas av tex fjärilar. Olika exempel på hur du kan skapa lämpliga boplatser för solitärbin och steklar samt skydd för fjärilspuppor. Jag går igenom plantering i sand samt traditionella perennrabatter, även skötsel av våra olika typer av ängar med förslag på lökväxter som kan förlänga säsongen i alla dessa ytor.


Magnolior för nordiskt klimat.

Magnolior är förtrollande exotiska skönheter som klarar sig förvånansvärt bra här i Norden. Här går jag igenom arter av magnolior som passar i vårt klimat, en stor mängd för zon 1-3 (4) och ett fåtal ända upp till zon 5 i skyddade lägen. Samt nya hybrider som förtjänar en plats i våra trädgårdar och i sortimentet på våra plantskolor. Föredraget är baserat på mina odlingserfarenheter av det 50 tal Magnolior som i dagsläget växer i Nyhagens Trädgård (zon 3 (4), samt intressant information från andra förädlare och odlare av Magnolior i tufft klimat. Men även de ca 70 arter och sorter som vi har i vår växtförsäljning. Beskärning samt tips för att lyckas med plantering och odling går jag också igenom.


Magnolior och andra odlingsvärda buskar och träd.

Saras favoriter samt spännande nya sorter för att få en långlivad och innehållsrik trädgård. Med fokus på att skapa en lång säsong i trädgården. Med vackra bilder från Nyhagens Trädgård och andra inspirerande planteringar. En del skötselråd och planteringsråd.


Ett år i Nyhagens Trädgård.

Vackra bilder från vår trädgård under en säsong. Med spännande träd och buskar i woodland och arboretum. Perennrabatter, stor sandplantering samt ängar med lökväxter för en lång säsong i dessa ytor. Vi jobbar aktivt med att sköta vår trädgård på ett miljövänligt och hållbart vis, samt att gynna den biologiska mångfalden i vårt paradis på jorden. Från tidig vårfägring till frodig slösande sommar, höstfärger och växter med vintervärde.


Perenner och buskar.

Saras favoriter samt spännande nya sorter för en lång säsong, med målsättning att dessa växter ska vara långlivade i trädgården. Vackra bilder från min trädgård och andra inspirerande planteringar. Många vackra växter att drömma om och sätta på önskelistan. Råd om skötsel och plantering med.


Woodland

Hur Sara odlar i woodland miljö med spännande buskar och träd för att skapa lämpliga odlingsförutsättningar. Många vackra lundväxter både från vår trädgård och andras, skuggtåliga skönheter och givetvis en hel del lökar och knölar. Förslag på lämplig skötsel och uppbyggnad av odlingsbäddar samt även skötsel av mer naturlik lundmiljö.


Lökar och knölar

Många vackra lök och knölväxter som kan förlänga säsongen i din trädgård. Både till rabatter, stenparti/sandplantering samt sorter som passar bra att förvilda i ängsmiljö. Fokus på sorter som kan bli långlivade i trädgården samt en del arvesorter.Välkomna att höra av er med era bokningar.


Sara och Magnus

Företagets adress:               Telefonnummer:                                 E-mail:

Lekvad Skogsdal 11             +46 (0)734 13 26 60  (Sara)             info@brenne.se

511 96 Berghem                   +46 (0)734 13 26 59  (Magnus) 

Sara Brenne Art Work and Garden HB Copyright © 1999 - 2020 All rights reserved

Alla målningar och foton är skyddade enligt lagen om upphovsrätt. Verken får ej användas digitalt (till hemsidor, företagslogotyper, övriga logotyper, privat eller för kommersiellt bruk)

eller på annat sätt för privat eller kommersiellt bruk.