Besök Trädgården


Nyhagens Trädgård och plantskola -

den lilla plantskolan med det stora utbudet

Besök Nyhagens trädgård

Trädgården

Nyhagens trädgård är en lantlig trädgård med mycket perenner och lökväxter, mängder av spännande buskar och träd på tillväxt, samt en stor köksträdgård med fruktträd, bärbuskar, upphöjda odlingsbäddar, drivbänkar och växthus.

Trädgården ligger i en norrsluttning men är terrasserad med hjälp av stenmurar för att göra det lättare att odla samt för att förbättra mikroklimatet.

 

Vi vill att en rundvandring i vår trädgård ska ge besökarna inspiration och idéer på vad man kan göra i sin egen trädgård. I trädgården finns även ängar, fina hagmarker och ett woodland/arboretum som växer lite för varje år, samt en hel del sittplatser för att kunna sitta ned och njuta.

 

Här finns en pergola med sittplatser i form av ett stort bord och bänkar av ek som ger plats till större sällskap upp till åtminstone 14 personer att sitta och fika tillsammans.

 

Närheten till hagarna och naturen bidrar också till upplevelsen, stora mängder lökväxter är planterade både i trädgården och i hagmarken bakom huset. Vi värnar mycket om den biologiska mångfalden och odlar givetvis ekologiskt.


Större sällskap är naturligtvis välkomna men vänligen boka besöket före. Det finns plats att parkera buss.

 

Under perioden 21-05-01 till 24-04-30 bygger vi upp en ny plantering i sand för att förbättra miljön för våra viktiga pollinatörer tillsammans med Naturvårdsverket genom LONA-projekt. Följ gärna detta projekt hos oss. Under våra rundvisningar kommer vi berätta mer om det arbete vi gjort och hur man kan skapa egna områden i sin trädgård för att förbättra förutsättningarna hos dessa viktiga insekter.


Välkommen till oss

 

 

Öppen trädgård 2024

 

En uppskattad återkommande aktivitet vi brukar ha är Öppen Trädgård. Plantskolan håller öppet vid dessa tillfällen och möjlighet till att köpa fika finns dessa dagar. 

Sara håller vanligtvis en guidad tur kl 15.00 de dagar det är öppen trädgård.

Större sällskap som kommer med buss, kontakta oss innan. Bussparkering finns.

Fler datum kan komma till under säsongen.

--------------------------------------------------------------------------

18 - 19 maj Magnoliahelg / Bifonden. En vandring i trädgården då magnoliorna blommar som bäst. Samma helg fokuserar vi på bifonden och pollinerade insekter. Öppet kl 13 - 17


14 juni Inreseträdgård inför helgens Rikmöte för Trädgårdsamatörerna i Göteborg. Öppet kl 14 - 18


30 juni Tusen trädgårdar. Öppet mellan kl 10 - 17


Fler helger kan ev tillkommaFöretagets adress:               Telefonnummer:                                 E-mail:

Lekvad Skogsdal 11             +46 (0)734 13 26 60  (Sara)             info@brenne.se

511 96 Berghem                   +46 (0)734 13 26 59  (Magnus) 

Sara Brenne Art Work and Garden HB Copyright © 1999 - 2020 All rights reserved

Alla målningar och foton är skyddade enligt lagen om upphovsrätt. Verken får ej användas digitalt (till hemsidor, företagslogotyper, övriga logotyper, privat eller för kommersiellt bruk)

eller på annat sätt för privat eller kommersiellt bruk.